info@limburgnieuws.be -

zondag 20 september 2020

Beringen: Fietsincubator Bikeville in handen van fietsfabrikant Belgian Cycling Factory (20 mei 2020)

Bikeville, de incubator voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt vanaf eind mei officieel overgenomen door BCF, Belgian Cycling Factory, één van de toonaangevende spelers op de fietsmarkt. De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en andere aandeelhouders, verkopen hun aandeel in de incubator aan het Limburgse fietsbedrijf. Zo krijgt Belgian Cycling Factory, wiens hoofdkantoor reeds gevestigd is naast Bikeville, de volledige site in beheer: zowel de incubator als de windtunnel. Belgian Cycling Factory wil met deze overname nog meer inzetten op innovatie & start-ups, en samenwerkingen met bedrijven. Zo wil het bedrijf nog meer de vinger aan de pols houden op vlak van vooruitgang en innovatie.

De Limburgse fietsfabrikant Belgian Cycling Factory neemt nu alle aandelen over en wil in de toekomst nog meer inzetten op het delen van kennis en samenwerkingen met start-ups en bedrijven uit de fietsindustrie. "Voor ons is het een heel logische stap," zegt Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory. "De incubator en windtunnel van Bikeville zijn gevestigd naast ons hoofdkantoor. Met deze overname willen we een volgende stap zetten om samen met andere beloftevolle bedrijven verder te werken aan een innovatieve fietstoekomst voor België en daarbuiten. We zijn ervan overtuigd dat onze ervaring en expertise heel wat bedrijven ten goede kan komen en dat wij op onze beurt nog heel wat van hen kunnen leren om de (inter)nationale fietsindustrie een boost te geven."

Er zijn momenteel 11 bedrijven actief in het gebouw van Bikeville. Naast individuele werkplekken en verschillende kantoorformats, beschikt Bikeville ook over een klimaatkamer en een innovatieve en unieke lagesnelheidswindtunnel die windsnelheden tot 108 km/uur kan opwekken. De windtunnel meet onder andere de aerodynamica en turbulentie. Dat maakt hem ook meteen interessant voor atleten uit de schaats-, ski- en bobsleewereld, maar ook voor producenten en productontwikkelaars. De testresultaten laten toe om hun output, zij het op het vlak van productie, ontwikkeling of prestaties, te optimaliseren.


Bekijk alle artikels uit Beringen