Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 15 juli 2024

As: Discgolf geopend aan Station As (3 juli 2024)

Het gemeentebestuur van As gaf deze week het startschot van een nieuwe, unieke beleving aan Station As: discgolf. Een gratis parcours te midden van de natuur waarbij jong en oud met zo weinig mogelijk worpen een disc of frisbee in negen verschillende buckets (korven) probeert te werpen. Bomen en andere landschapselementen zorgen in de schaduw van de bekende Asserse uitkijktoren voor de nodige hindernissen en uitdagingen. Het nieuwe parcours is volledig gratis, voor iedereen vrij toegankelijk en is uniek in Limburg.

Het gloednieuwe discgolfparcours kadert binnen de grote herinrichting van Station As tot een ware belevingssite voor groot en klein. Discgolf is één van de vele nieuwe activiteiten in het belevingsaanbod van de site die dit najaar opent voor het grote publiek met o.a. een nieuw toeristisch onthaal, evenementenplein,... De werkzaamheden zijn bezig en verlopen momenteel volgens schema. Met de opening van het nieuwe discgolfparcours licht het gemeentebestuur van As alvast een tipje van de activiteitensluier en wil het iedereen binnen en buiten de gemeente de kans geven om ook nu al volop van de site en het (toekomstige) nieuwe aanbod te kunnen genieten.


INFO
Nieuw discgolfpark Station As
Stationsstraat 124, 3665 As
Vrije toegang

DOETIP! Breng je eigen disc / frisbee mee
Heb je er geen? Koop er een (10euro) bij dienst Toerisme, dienst Sport of onthaal gemeentehuis As (Dorpsstraat 1 bus 1, 3665 As)
Goed om te weten: Discgolf wordt in bosrijk gebied gespeeld waardoor het moeilijk tot niet toegankelijk is voor rolstoelen en kinderwagens.

Bekijk alle artikels uit As