Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 2 juni 2023

As: Dorpsbier De Baekelaer Tripel te koop in het gemeentehuis van As (29 december 2021)

Authentiek, uitgesproken kruidig en vooral lekker. Het nieuwe dorpsbier De Baekelaer Tripel is vanaf nu te koop in het gemeentehuis van As.

Na het succes van de eerste proefbrouw van Baekelaer werkte het gemeentebestuur van As en Veldeke As-Neel in het grootste geheim aan een opvolger van het Asserse dorpsbier. Het lag voor de hand dat jeneverbessen weer de basis zouden vormen van het dorpsbier. Leden van Veldeke en het gemeentebestuur stroopten de mouwen op en plukten zelf de voorraad jeneverbessen. Vermits er nergens in Vlaanderen zoveel jeneverbessenstruiken groeien als in As, was het een eenvoudig kunstje om er genoeg te vinden.

Begin november ging het brouwproces van start in brouwerij BRAUW te Genk. In deze artisanale brouwerij keken de leden van Veldeke en het gemeentebestuur nauwgezet toe hoe de nieuwe Baekelaer tot stand kwam. Aan het brouwproces voegden de brouwers de zelf geplukte jeneverbessen, koriander en twee hopsoorten toe; target (bitter) en motueke (citrusaroma) geven het bier een unieke smaak. Na het proces van proeven en bijsturen kon iedereen zich vinden in het resultaat. De Baekelaer Tripel is een dorstlessend blond bier geworden met frisse, kruidige aroma's en een nazinderende bitterheid. Perfect combineerbaar met half harde kazen en oosterse gerechten.

"De Baekelaer heeft alles in huis om je smaakpapillen te verrASsen. Een dorpsbier dat smaak combineert met taal en geschiedenis. Streekeigen en ambachtelijk gebrouwen met zelf geplukte jeneverbessen uit As",zegt schepen Marc Bergmans. Je kan het Assers dorpsbier nu al verkrijgen in het gemeentehuis. Zowel losse flesjes als een mooi geschenkverpakking. Vanaf woensdag 29 december kan je de Baekelaer proeven in verschillende Asserse horecagelegenheden.


De Baekelaer Tripel is het nieuwe dorpsbier van As
Communicatie As / Foto: Joke Hendrix

Bekijk alle artikels uit As