Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

As: Limburgse uitgeverij Boekstappers schenkt 1.500 boeken aan vzw (9 november 2021)

Uitgeverij boekstappers uit As wil meer doen dan boeken uitgeven. Met de hulp van de vzw Nico de Mus en drukkerij Gijsemberg schenkt Uitgeverij boekstappers 1.500 exemplaren ter waarde van 23.900 euro aan de Vzw 't Kietelt. Deze vzw deelt elk jaar 1.500 verjaardagsdozen uit aan kansarme kinderen. Deze dozen bevatten allerlei materialen om zonder extra kosten een feestje te kunnen geven en om te trakteren in de klas.

Als cadeautje voor de jarige zal er een exemplaar van "Draak wil ook een feestje" in deze dozen gestopt worden. Een deel van de geschonken boeken kan door 't Kietelt ook verkocht worden om extra inkomsten te verwerven.

Vzw Nico de Mus is een vereniging die de tradities van het Sinterklaasfeest in ere wil houden. Net als Sinterklaas vinden ze het leuk om uit te delen en kinderen een moment van geluk te bezorgen. Ze schenken met veel plezier een aantal boeken om in de verjaardagsdozen te stoppen.




INFO
Boekstappers is een uitgeverij, opgericht door jeugdauteur Guy Daniƫls. Hij werkte 4 nieuwe prentenboeken uit tot leuke familiewandelingen of fietstochten. Tijdens zo een tocht kom je verschillende borden tegen waarop je telkens een deel van het verhaal kan ontdekken. Als je ook nog de bijhorende opdrachten kan uitvoeren, mag je door naar het volgende bord. Wil je nog meer van het verhaal genieten? Scan dan de QR-code en geniet tijdens het wandelen van het betoverend luisterspel.

Bekijk alle artikels uit As