Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

As: Tuinrangers op pad voor klimaatvriendelijke tuinen in As (26 oktober 2021)

Wil je vogels, vlinders of meer biodiversiteit in je tuin? Of wil je je tuin inrichten op een klimaatvriendelijke manier? Dan kan je vanaf nu een Tuinranger om raad vragen. Deze Asserse vrijwilligers komen gratis advies geven op maat van jouw tuin. Via http://www.tuinrangers.be kan je een Tuinranger boeken om bij je thuis langs te komen.

"Een Tuinranger kan uitleggen hoe je een natuurvriendelijke tuin krijgt. Ze stellen kleine aanpassingen voor of geven tips zonder dat je hiervoor je hele tuin opnieuw moet aanleggen. Zo kunnen ze je onder andere perfect uitleggen hoe je makkelijk meer schaduw kan creëren, hoe je goed te onderhouden bomen kan plaatsen of op welke manier je meer biodiversiteit in je tuin of op je dakterras krijgt. Tuinrangers zijn er voor iedereen met een tuin of voor appartementsbewoners met een terras."

Nadat je online een afspraak hebt gemaakt, komt een Tuinranger gratis bij je thuis op bezoek om samen je tuin te bekijken en te analyseren. Na een verkennend gesprek krijg je concrete tips om je tuin te optimaliseren. Na het bezoek ontvang je een gratis safarikit om zelf mee aan de slag te gaan. In dit pakket vind je onder andere een zakje met zaadjes voor wildplanten, een loep om insecten te bekijken en zoekkaarten om een aantal insecten te herkennen.

Het gemeentebestuur wil ervoor zorgen dat iedere inwoner zo een natuurvriendelijke tuin krijgt. "Op deze manier helpen al onze inwoners een handje mee bij het realiseren van onze klimaatdoelstellingen", zegt schepen Björn Ulenaers. De gemeente wordt op deze manier stap per stap biodiverser en klimaatrobuuster.

De Tuinrangers zijn Asserse vrijwilligers die elk een zesdaagse opleiding volgden bij Inverde, het professionele opleidingscentrum van Natuur en Bos. Het project is een initiatief gefinancierd door het gemeentebestuur en is op deze manier volledig gratis voor de inwoners. Na het bezoek van de rangers kan je zelf aan de slag en verander je in een mum van tijd jouw tuin in een paradijs voor jezelf en je omgeving.


Bekijk alle artikels uit As