Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

woensdag 17 augustus 2022

As: Gemeente As pakt uit met nieuwe huisstijl, logo en dienstverlening aan huis (5 september 2021)

Op zaterdagavond 4 september 2021 kon je in As niet alleen terecht voor het foodtruckfestival BUITENSPORIG met animatie voor klein en groot, je kon er ook voor het eerst kennismaken met het nieuwe logo van de gemeente. Tijdens een officiële plechtigheid zei het gemeentebestuur vaarwel tegen haar oude logo en gaf het de aftrap van een geheel nieuw As met een nieuwe huisstijl, een nieuw gemeentelogo en een nieuwe, geoptimaliseerde dienstverlening op maat van de burger.

Asserse gadgets zoals een fiets/wandellampje waarmee je goed zichtbaar bent in het verkeer, een projectielampje met het nieuwe As-logo, een sfeervol oplichtende armband op geluid en een populaire pop-it voor kinderen en jongeren gaven de Buitensporig-bezoekers een uniek aandenken aan deze speciale avond.

Na meer dan 20 jaar neemt het gemeentebestuur afscheid van het vertrouwde As-logo en maakt het plaats voor een nieuwe huisstijl en een nieuw, gerestyled logo. De gekende bogen – die een verwijzing zijn naar de bogen van het gemeentehuis alsook naar de groeiende, groene gemeente zelf – blijven, weliswaar in een moderner jasje.

"De vergelijking met een wifi-logo is treffende, zegt burgemeester Tom Seurs. "We zijn een kleine gemeente waar samenzijn en verbinding met elkaar heel belangrijk zijn. Die connectie vind je nu direct terug in ons nieuwe logo. Ook in de nieuwe huisstijl van de gemeente spelen inwoners een centrale rol. Foto’s van inwoners en mooie plekjes in de gemeente prijken op o.a. de nieuwe website en ander materiaal zoals vlaggen. Die vlaggen werden tijdens Buitensporig ook aan het grote publiek voorgesteld, dat in grote getale naar het festivalterrein aan het Station was afgezakt. Met een sfeervolle video helemaal in het teken van As - waarin inwoners en de Asserse verbondenheid en schoonheid de hoofdrol spelen - werd het nieuwe gemeentelogo in première onthuld. Het zijn onze inwoners die onze gemeente zo bijzonder maken, het zijn onze ambassadeurs en dat mag zeker gezien worden. Wij zijn trots op As!"

Op digitaal vlak doet het gemeentebestuur ook een grote stap vooruit. Vanaf maandag 6 september ziet http://www.as.be er helemaal anders uit. Een gloednieuwe website met een volledig nieuw design: kleurrijk en fris, gebruiksvriendelijker, up-to-date en met heel wat nieuwe mogelijkheden.

Inwoners die minder mobiel zijn of die door hun gezondheid moeilijk zelf op het gemeentehuis kunnen geraken, kunnen vanaf nu ook de hulp inroepen van de nieuwe dienstverlening aan huis. Een medewerker komt dan aan huis voor bepaalde diensten, zoals een nieuwe identiteitskaart of een bewijs van leven. Wie beroep wil doen op de dienstverlening aan huis, kan gewoon het klantencontactcentrum bellen. Zij gaan na hoe ze je het best kunnen helpen.Bekijk alle artikels uit As