Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

As: Gratis internet op openbare plaatsen in As (12 maart 2021)

Gemeente As is vanaf nu een hotspot voor surfers. Als allereerste in Limburg biedt het lokale bestuur gratis internet aan op verschillende openbare plaatsen via WIFI4EU-hotspots. Burgers en bezoekers kunnen via deze openbare hotspots eenvoudig toetreden tot de digitale wereld van het World Wide Web.

Het gemeentebestuur kreeg daarvoor een Europese subsidie van 15 000 euro. In samenwerking met IT-specialist Remmicom vestigde As zich zo als eerste Limburgse gemeente op de WIFI4EU-kaart.Burgemeester Tom Seurs, afdelingshoofd Organisatie Goele Bergmans en Remmicom service engineer Jef Willekens aan de vrijetijdscampus in As
Foto: Dienst Communicatie As


WiFi4EU is bedoeld om burgers en bezoekers in de hele EU gratis toegang tot internet te bieden via wifi-hotspots in openbare ruimten zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken en ziekenhuizen.

"In de hele EU zijn er tot nu toe 29 226 gemeenten die deze digitale toegankelijkheid aanbieden. As is daar eentje van, de allereerste in Limburg. Daar zijn we terecht trots op", zegt burgemeester Tom Seurs. "Iedereen heeft recht op internet. Vanuit die gedachtegang zijn we deze unieke samenwerking aangegaan."

Sinds anderhalve maand staat het gratis wifinetwerk open voor iedereen en zijn er elke dag zo'n 20 unieke gebruikers, vooral met smartphones.

Goele Bergmans, afdelingshoofd Organisatie: "We hebben eerst goed doordacht op welke plaatsen we gratis internet aan de burger willen bieden. Op dit moment zijn dat onze sporthal, gemeenschapscentrum De Drieschaar, vrijetijdsgebouw 't SAS - inclusief het skatepark en de Kuil - ons toeristische infopunt aan Station As, de nieuwe bibliotheek én het naastgelegen dorpsplein dat met de geplande centrumvernieuwing een ware belevings- én ontmoetingsplek wordt. Die laatste twee plaatsen zijn momenteel beperkt toegankelijk en gaan volledig operationeel bij de opening van de nieuwe bib."

Burgemeester Seurs: "Het stelt ons enorm tevreden dat burgers nu al hun weg tot onze wi-free vinden, en dat zonder hierover al uitgebreid te hebben gecommuniceerd. Onze hotspots worden vanaf nu dus ongetwijfeld alleen nog hotter. Een digitale stap vooruit voor As."

Bekijk alle artikels uit As