info@limburgnieuws.be -

woensdag 12 augustus 2020

Zonhoven: Van der Valk in zee met Limburgs familiebedrijf voor nieuw hotel in Gent (24 mei 2020)

Het hotelwezen is één van de zwaarst getroffen sectoren in deze coronatijd. Opvallend genoeg investeert Van der Valk net op dit moment in een nieuw hotel in Gent. Er is ook een duidelijke link met Limburg. Voor de totaalinrichting van het hotel gaat Van der Valk in zee met Jansen the Building Company uit Zonhoven. Het gebouw aan de Ghelamco Arena telt 10 verdiepingen, ruim 250 hotelkamers en 14 congres- en vergaderzalen. Bovendien gaan er meer dan 150 werknemers aan de slag. Jansen dokterde een plan uit, waardoor de werf (ondanks de lockdown) nog op schema zit: de opening is gepland in het voorjaar van 2021.

Het familiebedrijf Van der Valk, met de bekende toekan in het logo, heeft intussen al 115 hotels, in meerdere landen. Hotel Gent wordt het 16 de hotel van Van der Valk in België.

Voor Jansen the Building Company is deze opdracht een volgende stap in haar expansie in de regio. Het Limburgse familiebedrijf bouwde eerder al mee aan het politiekantoor in Kortrijk, het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare en retailprojecten voor klanten als H&M, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Superdry en Mayerline. Jansen the Building Company staat in voor de totale inrichting van het gebouw en de onmiddellijke omgeving, inclusief alle technieken.

Jansen krijgt duidelijk voet aan wal in deze regio. "Momenteel werken we zelfs plannen uit om ons nieuw kantoor op de negende verdieping van Hotel Gent te vestigen. Waarom het zo goed klikt tussen Limburgers en Oost- en West-Vlamingen? Je voelt dadelijk dat we een ondernemersmentaliteit delen", zegt Nadia Jansen (CEO Jansen the Building Company).
Foto: vlnr. Dominique van Deth, Max van der Valk, Nadia Jansen, Sarai Bervoets, Sophie Gracia de Torres en Martien van der Valk voor het nieuwe hotel.

Bekijk alle artikels uit Zonhoven