info@limburgnieuws.be

donderdag 16 juli 2020

Zonhoven: Politie Limburg Regio Hoofdstad gaat van start met bodycams (19 december 2019)

De politieraad van de zone Limburg Regio Hoofdstad heeft het licht op groen gezet voor de aankoop van bodycams. In eerste instantie worden er twaalf toestellen aangekocht door de politiezone.

De politie Limburg Regio Hoofdstad had al een hele tijd de intentie om te gaan werken met bodycams. Op deze manier wil de politiezone haar dienstverlening verbeteren en haar personeelsleden beter beschermen. "Het gebruik van bodycams biedt enorm veel voordelen", zegt korpschef Philip Pirard.

"Vooreerst tonen studies aan dat burgers zich minder gewelddadig opstellen tegenover politiemensen wanneer ze weten dat ze gefilmd worden. Daarnaast kunnen de beelden ook snel klaarheid scheppen wanneer wij een klacht van een burger ontvangen over het optreden van onze collega's." Tenslotte kunnen de beelden ook als bewijsmateriaal gebruikt worden.

De politiezone koopt 12 camera's. In eerste instantie worden de toestellen getest door de interventiedienst. Na een evaluatie volgt er mogelijks een uitbreiding naar andere diensten binnen het politiekorps.

De levering van de bodycams is voorzien voor begin februari.Bekijk alle artikels uit Zonhoven