info@limburgnieuws.be

zaterdag 6 juni 2020

Sint-Truiden: Nina Derwael en Tim Wellens verlengen titel van Truiens Sportman en Sportvrouw van het Jaar (23 november 2019)

Op vrijdag 22 november was er de jaarlijkse kampioenenviering van de stad Sint-Truiden. In de Gazo bedankte het stadsbestuur ruim 300 kampioenen voor hun prestaties van het afgelopen jaar. Nina Derwael werd voor het 5e opeenvolgende jaar Sportvrouw van het Jaar. Ze werd voor de 2e keer wereldkampioen op de brug met ongelijke leggers en op de Europese Spelen pakte ze dan weer goud op de balk.

De titel van Sportman van het Jaar blijft ook in handen van wielrenner Tim Wellens. Hij reed in de Ronde van Frankrijk liefst 15 dagen rond in de bolletjestrui. Daarnaast won Tim de Trofeo de Tramuntana, 2 ritten en het puntenklassement in de Ronde van Andalusië, pakte een rit en de 3e plaats in de eindstand van de Ronde van België en tot slot was hij ook weer op de afspraak in de Binck Bank Tour met ritwinst en een 3e plaats in de eindstand.

"Met deze twee toptalenten heeft onze stad een gouden generatie sportkampioenen. Ze zijn onze waardevolste stadsambassadeurs en zetten Sint-Truiden op de internationale sportkaart. Nina en Tim zijn voorbeelden voor alle toekomstige turners en wielrenners. Met recht en reden zijn zij onze Truiense sportpersoonlijkheden van 2019", zegt schepen van Sport Jurgen Reniers.

Andere trofeeën waren die van Sportclub (STVV Jeugd), Sportploeg (Dames Handbal Sint-Truiden), Sportverdienste Algemeen van 2019 (Guy Peeters, 56 jaar jurylid TACT), Sportverdienste Club (Trudo Boksclub) en de G-Sporttrofee (G-Handbal Sint-Truiden, voor hun opstart van G-werking).


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden