info@limburgnieuws.be

zondag 7 juni 2020

Pelt: Verdeling mondmaskers start op 14 mei (6 mei 2020)

Het gemeentebestuur voorziet voor iedere Peltenaar ouder dan 12 jaar een gratis stoffen mondmasker. Indien de levering volgens plan verloopt, verdeelt de gemeente de maskers vanaf 14 mei.

Sinds 4 mei is het dragen van een mondmasker verplicht op het openbaar vervoer voor personen ouder dan 12 jaar en wordt het sterk aangeraden indien je geen anderhalve meter afstand kan houden. Ook bij de heropstart van de scholen zal het voor leerlingen ouder dan 12 jaar verplicht zijn om een mondmasker te dragen.

Het gemeentebestuur van Pelt plaatste samen met acht andere gemeenten van de Hulpverleningszone Noord-Limburg een bestelling van 120 000 herbruikbare katoenen maskers.

Het gemeentebestuur zal de stoffen mondmaskers van 14 mei tot en met 16 mei huis-aan-huis verdelen. De maskers komen in verschillende leveringen bij de gemeente aan. Daarom bezorgt het gemeentebestuur bij deze verdeling elk gezin met minstens twee leden ouder dan 12 jaar alvast twee maskers. Een alleenstaande krijgt één masker. Zodra de overige maskers beschikbaar zijn, zal er een afhaalmoment georganiseerd worden waarop gezinnen hun overige maskers kunnen afhalen.

De federale overheid voorziet voor iedere inwoner ouder dan 12 jaar een stoffen mondmasker en een set met twee textielfilters. Het is nog niet bekend wanneer de stoffen mondmaskers van de federale overheid beschikbaar zullen zijn. De textielfilters worden in de komende weken geleverd aan het gemeentebestuur.

Deze filters kan je inbrengen in een bestaand masker of gewoon als masker gebruiken. Ieder adres zal vanaf 14 mei, in hetzelfde pakket als het stoffen mondmasker dat de gemeente voorziet, één filterset (bestaande uit twee aparte filters) vinden. Ook voor de resterende filters waarop je als gezin recht hebt, wordt achteraf nog een afhaalmogelijkheid voorzien.Bekijk alle artikels uit Pelt