info@limburgnieuws.be

vrijdag 3 april 2020

Pelt: Ondersteuning voor Peltse buurtverenigingen (23 januari 2020)

De gemeenteraad van Pelt keurde het ondersteuningsreglement voor buurten goed. Daarmee wil de gemeente buurtwerkingen blijven aanmoedigen en ondersteunen. Op woensdag 22 januari werd dit reglement toegelicht aan de Peltse buurtverenigingen. Zowel in Neerpelt als in Overpelt was er een stevige traditie van buurtwerkingen. De gemeente Pelt wil de 160 gekende buurtverenigingen blijven aanmoedigen in hun werking en eventuele nieuwe buurtinitiatieven ondersteunen. Daarvoor voorziet de gemeente financiƫle steun bij de organisatie van buurtfeesten en van acties in het kader van de Dag van de Buren.

Wie met mensen uit de buurt een barbecue, speelstraat of buurtfeest wil organiseren, kan daarvoor een buurtcheque aanvragen bij het gemeentebestuur. Deze buurtcheque is een tussenkomst van maximum 200 euro per jaar voor het huren van feestmaterialen, zoals tenten, tafels, springkastelen en servies. Buurtverenigingen kunnen deze aanvraag indienen via http://www.gemeentepelt.be/buurtcheque. De materialen worden dan via een externe leverancier afgeleverd en weer opgehaald.

Bovenop de buurtcheque voorziet de gemeente ook een tussenkomst voor buurtverenigingen die op de Dag van de Buren een activiteit organiseren. De Dag van de Buren vindt jaarlijks plaats op de laatste vrijdag van mei en heeft als doel om ontmoeting tussen buren te stimuleren. Het gemeentebestuur wil deze dag blijven koesteren en voorziet daarom een ondersteuning van 90 euro per buurtvereniging. Met dit bedrag kunnen buurten drank en hapjes kopen bij een lokale handelaar.

Op http://www.gemeentepelt.be/buurten staat een volledig overzicht met initiatieven waarmee de gemeente buurtwerkingen wil ondersteunen.


Bekijk alle artikels uit Pelt