info@limburgnieuws.be -

vrijdag 14 augustus 2020

Overpelt: Spektakel op de Oude Markt (26 oktober 2018)

Op zaterdag 3 november brengt het zestiende Sint-Maartenspektakel volop spektakel op de Oude Markt in Overpelt-Centrum. Je kan er genieten van vurige shows die het centrum onderdompelen in een aparte sfeer. Verantwoordelijk hiervoor zijn internationaal befaamde artiesten die zorgen voor spetterende en spraakmakende shows.

Schepen van evenementen Carine Van Gerven: "We starten met de voorstelling Heliospehere van Ballon'Air. Een acrobaat, opgehangen onder een heliumballon, verkent de ruimte tussen straatniveau en daken. De koorddansers van Ballade in Air wandelen van het ene gebouw naar het andere onder begeleiding van live muziek. En mysterieus wordt zeker de voorstelling Propheties van Cie Celestroi: drie muzikanten op hoge stelten, recht uit een strip of een fantasiefilm, proberen in steampunk kostuums het publiek te verzamelen. Op de achtergrond hoor je Oost-Europeese muziek die gedopeerd is met amfetaminen."

Carine Van Gerven: "Met dit spektakel geeft de gemeente het startschot voor het traditionele feest van Sint-Maarten op 11 november. Tijdens de Sint-Maartenperiode zijn er buurtvuren bij verschillende buurten, wijken en verenigingen."

De toegang tot het Sint-Maartenspektakel op zaterdag 3 november op de Oude Markt is gratis.


Bekijk alle artikels uit Overpelt