info@limburgnieuws.be -

zaterdag 15 augustus 2020

Opglabbeek: Twee Spaanse tijgers in dierenopvangcentrum Opglabbeek (31 mei 2019)

Sinds vanmorgen verblijven twee Spaanse tijgers in het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Het koppel, Sandro en Carla, zijn afkomstig uit een verlaten dierentuin in Ayamonte (Spanje).

"Sinds begin dit jaar is de dierentuin van Ayamonte helemaal verlaten. Door financiële problemen waren er geen verzorgers meer, geen dierenvoeding noch drinkbaar water. De situatie verergerde zienderogen en de Spaanse dierenrechtenorganisatie probeerde mee te helpen met het herplaatsen van de dieren. De stad weigerde echter alle hulp. Ondertussen werd de druk op het stadsbestuur opgevoerd. Hoewel het Natuurhulpcentrum met plaatsgebrek kampt, wilden we echt iets betekenen voor deze dieren in een uitzichtloze situatie en besloten we om Sandro en Carla, twee tijgers, op te vangen."

"Door de drukte in ons centrum waren we zelf niet in staat de dieren op te halen in Spanje, en stelde de Spaanse dierenrechtenorganisatie een gespecialiseerde transporteur (Zootransfer) aan die de tijgers naar Opglabbeek zou brengen. Vanmorgen arriveerde Zootransfer om 8u met Sandro en Carla. Het uitladen van de tijgers duurde welgeteld één uur. Vooral Carla, die een slecht zicht heeft ten gevolge van cataract, had moeite om uit haar transportkist te stappen."

De tijgers zitten nu veilig in de quarantaineverblijf. Ze staan onder toezicht van de dierenarts en zullen minstens een maand in afzondering blijven. Dan verhuizen ze naar een buitenkooi en kan de zoektocht naar een nieuwe, definitieve thuis beginnen.

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?time_continue=33&v=FJHyEOq65uo


Bekijk alle artikels uit Opglabbeek