info@limburgnieuws.be

donderdag 16 juli 2020

Lummen: Sp.a plus roept politici en inwoners op om bloed te geven (14 februari 2020)

Op 20 januari lanceerde Rode Kruis-Vlaanderen de campagne Ons dorp geeft. Met die campagne wil ze het aantal Vlamingen dat bloed, plasma of bloedplaatjes geeft optrekken naar 4% tegen januari 2021. Sp.a plus wil van Lummen de vrijgevigste gemeente maken.

"Onze fractie- en bestuursleden, die bloed mogen geven, zullen het goede voorbeeld geven en meteen nodigen we alle Lummenaren op om hetzelfde te doen", zegt Jimmy De Schrijver, voorzitter van sp.a plus. "We hebben minstens 600 donoren nodig om de kaap van 4% te ronden op 15.000 inwoners, maar we zouden graag de vrijgevigste gemeente worden."

Sp.a plus wil daarom als politieke partij een voorbeeld stellen voor de Lummenaren door op te roepen om samen bloed, plasma of bloedplaatjes te geven.

Maandag 16 maart tussen 18 tot 20.30 uur, net voor de volgende gemeenteraad, is er in het Oosterhof de eerstvolgende kans om bloed te geven bij Rode Kruis Lummen. "Dat zou al het ideale moment zijn om als politici het voorbeeld te geven."

Een oproep naar de inwoners van de gemeente is dan maar een kleine stap. Jimmy De Schrijver: "Dat hoeft in principe weinig tot niets te kosten. Alle communicatiekanalen binnen de gemeente zijn voorhanden: de elektronische infoborden, gemeentelijke nieuwsbrief, website, Facebookpagina, Twitter, Instagram, De Lummenaar. Bovendien kunnen we elke bij de gemeente gekende vereniging, gaande van sport- tot culturele vereniging, via mail aanschrijven om hun leden op te roepen om bloed te gaan geven. Geef hen een standaardmail mee, die ze moeten forwarden en klaar is kees. Samen kunnen we veel. En de mensen die ons bloed nodig hebben, zullen heel dankbaar zijn."


Bekijk alle artikels uit Lummen