info@limburgnieuws.be

maandag 6 april 2020

Lummen: Hardleerse sluikstorter opnieuw tegen de lamp gelopen in Lummen (23 september 2019)

Dankzij de mobiele camera's heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad vorige week opnieuw een sluikstorter kunnen beboeten in Lummen. Het is al de zesde keer dat de man tegen de lamp loopt. In 2019 heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad in Lummen al 189 sluikstorters kunnen betrappen. "De meeste feiten hebben we kunnen oplossen met behulp van de mobiele camera’s die aangekocht werden door de gemeente," zegt korpschef Philip Pirard.

Vorige week werd in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Lummen een man voor de zesde keer betrapt op sluikstorten. "De feiten vonden allemaal plaats in de afgelopen drie jaren", klinkt het bij de politie. "Dit jaar was het al de 4de de keer dat de man zijn zwerfvuil op de openbare weg achterliet."

De man, een inwoner van Lummen, krijgt voor elk feit steevast een GAS -boete van de gemeente Lummen. "Als gemeente zetten wij zwaar in op de strijd tegen sluikstorten", zegt burgemeester Luc Wouters. "Voor elk GAS-pv dat de politie opstelt, leggen wij dan ook een fikse boete op."


Bekijk alle artikels uit Lummen