info@limburgnieuws.be -

maandag 10 augustus 2020

Hechtel-Eksel: Nederlandse delegatie onder de indruk van Bosland (24 oktober 2019)

Een Nederlandse delegatie bestaande uit een wethouder en ambtenaren uit de Brabantse gemeenten Bergeijk en Meierijstad waren te gast in Bosland. In het kader van visievorming voor de uitbouw van hun eigen regio's kwamen ze inspiratie opdoen bij de Boslandpartners.

Boslandschepen van gemeente Hechtel-Eksel Nele Lijnen: "Het is opmerkelijk dat steeds meer besturen en regio's - zowel lokaal als internationaal - Bosland in vele opzichten als een voorbeeldproject beschouwen. Dit toont aan dat er bijzondere interesse is in geslaagde samenwerkingsverbanden met de natuur als verbindende factor. Biodiversiteit, beleving en wetenschap zijn sterke pijlers en communicerende vaten. De lat hoog leggen is een belangrijk uitgangspunt. Denk maar aan de uitkijktoren in de Lommelse Sahara, de landduinen van In den Brand en natuurlijk de iconische fietsbeleving Fietsen door de Bomen. De toekomst van Bosland moet wat mij betreft dan ook ambitieus zijn en blijven."

In de voormiddag gaven de projectcoƶrdinatoren Caroline Geys en Jeroen Clerix een presentatie over de werking van Bosland. In de namiddag werd een terreinbezoek met fietstocht gedaan naar Fietsen door de Bomen. Verder werden ook The Treehouse en de Bosbewonersroute bezocht in het Pijnven in Hechtel-Eksel.Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel