info@limburgnieuws.be

vrijdag 10 juli 2020

Hasselt: Woody schenkt 200 kindermondmaskers aan Jessa (23 juni 2020)

De dienst kinder- en jeugdgeneeskunde van Jessa heeft 200 kindermondmaskers gekregen van The Woody Group, een producent van night- en homewear.

Steven Van de Velde managing Director van The Woody Group: "Omdat het welzijn van kinderen binnen ons sociaal beleid de nodige aandacht krijgt, is het met heel veel plezier dat Woody deze mondmaskers schenkt. We zijn de zorgsector uitermate dankbaar in deze moeilijke periode. Wij hopen op die manier een klein steentje bij te dragen in de strijd tegen het virus."

In het Jessa Ziekenhuis dient elke patiënt een mondneusmasker te dragen. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is dit niet verplicht, maar op de afdeling Kinder & Jeugdgeneeskunde wordt dit in de mate van het mogelijke toch aangeraden bij het betreden van de kamer door een gezondheidsmedewerker. Op dit moment zijn er enkel wegwerpmaskers voor volwassenen. De kinderen kunnen ze niet dragen, en dat vinden ze vaak spijtig.

Veerle Lynen, hoofdverpleegkundige kinderafdeling:"Leuke mondmaskers op kindermaat zijn helaas niet altijd eenvoudig te vinden, maar een collega merkte de leuke mondmaskers van Woody op en we namen meteen met hen contact op met de shop in het centrum van Hasselt. Het is leuk dat we onze patiëntjes kunnen blij maken met een Woody-mondmaskertje tijdens hun verblijf in ons ziekenhuis."Foto: Shopverantwoordelijke van Woody’s in Hasselt, hoofdverpleegkundige pediatrie Veerle Lynen en Lea

Bekijk alle artikels uit Hasselt