info@limburgnieuws.be

maandag 6 april 2020

Hasselt: Coronavirus: Jessa richt aparte opvangruimte in voor mogelijk besmette patiënten (2 maart 2020)

Het Jessa Ziekenhuis heeft de MUG-garage, een gebouw naast de dienst spoedgevallen, ingericht tot opvangruimte voor ambulante patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. De ruimte is 60m² groot en is vanaf dinsdag 3 maart operationeel.

Medisch directeur prof. dr. Dirk Ramaekers: "De ruimte is bestemd om mensen die omwille van hun ziekteverschijnselen, reisgeschiedenis of contact met een andere in het buitenland besmette persoon, een risico lopen, te testen. Het spreekt voor zich dat zij zich best niet mengen onder andere patiënten in de gewone wachtruimte op spoed."

Dr. Ramaekers: "We willen spoedgevallen beschikbaar houden voor mensen die echt spoedeisende hulp nodig hebben. Enkel patiënten met duidelijke respiratoire infectie, recente reisgeschiedenis naar de risicogebieden of een fysiek contact met een laboratorium bevestigde besmetting, zullen worden getest op het nieuwe coronavirus. Alle andere patiënten zullen informatie ontvangen en terug naar huis gestuurd worden. Best nemen zij voordat zij naar het ziekenhuis komen contact op met hun huisarts die hen verdere instructies zal geven."

Voorlopig is er nog geen enkele door een laboratorium bevestigde besmetting bij Jessa. "Wel lijkt het een kwestie van tijd. Er duiken zo nu en dan wel ongeruste patiënten op, maar voorlopig is dat beperkt."

"We hebben de indruk dat de meeste personen zich vrij goed informeren via de media en via het internet zoals op https://www.info-coronavirus.be. Jessa is goed voorbereid op eventuele volgende fases als er ook in België meer patiënten zouden opduiken. We hebben al eind januari samen met de huisartsenkring Herkenrode een multidisciplinaire expertengroep opgericht. Jessa is ook één van de weinige ziekenhuizen met een gereputeerde dienst infectieziekten. We zijn klaar om een aantal patiënten op te nemen. Intensieve zorgen staat ook paraat."


Bekijk alle artikels uit Hasselt