info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Business: Woonproject Residentie Henriette Leopoldsburg (28 november 2019)

Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten van concept tot realisatie, lanceert officieel het woonproject Residentie Henriette in Leopoldsburg. Op de hoek van de Koning Leopold III laan en de De Wittelaan, waar vroeger het voormalige rusthuis Home Fabiola gehuisvest was, zal deze architecturale parel te midden van een magnifiek natuurdomein gerealiseerd worden.

Naast een knap, duurzaam wooncomplex zullen er in de groene zone tal van ecologische voorzieningen geïmplementeerd worden: een moestuin, kruidenbakken, een boomgaard, wildgroeiperkjes voor bijen,... En dit in samenspraak met de bewoners. Bij dit vernieuwend concept binnen de projectontwikkeling worden namelijk alle belanghebbenden actief betrokken bij de invulling van de gemeenschappelijke, groene zone. Op deze manier krijgen ze de opportuniteit om ecologisch verantwoord (samen) te leven.

Het wooncomplex zelf behelst twee losstaande woonvolumes die op elke verdieping met elkaar verbonden worden door strakke loopbruggen. In totaal zijn er 38 energiezuinige appartementen. De voorbereidende werken (sloopwerken) van het woonproject zullen in het najaar 2019 aanvangen, en de eigenlijke werken (ondergrondse graafwerken en de eerstesteenlegging) zullen in de lente 2020 starten. Het woonproject zal opgeleverd worden tijdens het voorjaar 2022.

Bekijk alle artikels uit Business