info@limburgnieuws.be

dinsdag 18 februari 2020

Bocholt: Edel Robyns en Serge Spooren in de prijzen (8 juni 2019)

Vrijdagavond zijn Serge Spooren (Achilles Bocholt) en Edel Robyns (Achilles Bocholt) tijdens het jaarlijkse Gala van de Speler en Speelster van het jaar in Sint-Truiden door hun medespelers verkozen tot speler en speelster van het jaar. Achilles Bocholt won nog meer prijzen. Afscheidnemend coach bij de dames Mathijs Woolderink werd verkozen tot trainer van het jaar bij de dames, Bart Lenders voor het derde jaar op rij tot trainer van het jaar bij de heren. Nog meer prijzen voor Achilles Bocholt met Clem Leroy die bij de heren tot doelman van het jaar werd verkozen. Edith Cochici (Handbal Sint-Truiden) won de trofee van beste doelvrouw. Damian Kedziora en Edel Robyns werden door de journalisten verkozen tot hun speler en speelster van het jaar. Zij brachten het aantal trofeeën voor Achilles Bocholt op zeven. Stéphane Cappa en Eric Schreder werden verkozen tot scheidsrechtersduo.

Net als de voorbije jaren zakten enkele honderden mensen af naar Sint-Truiden om er in het multifunctionele Stayen de uitreiking van de Speler en Speelster van het jaar te volgen. In een ruim anderhalf durende show doorspekt met handbalbeelden werden er meerdere prijzen uitgedeeld.

Ook de G-Sport werd tijdens het gala niet vergeten. Zo waren er delegaties aanwezig van Handbal Sint-Truiden, Uilenspiegel Wilrijk en Beyne. Bij de Liga Speler van het jaar was er een gelijk aantal stemmen voor Jona Boiten en Door Vandebeeck. Beide jongelingen kregen elk een trofee overhandigd. De Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Handball Francophone hadden ook nog prijzen voor de beste jeugdwerking. Aan Vlaamse zijde vielen maar liefst negen teams in de prijzen: Apolloon Kortrijk, Hubo Initia Hasselt, Uilenspiegel Wilrijk, Sporting Nelo, United Tongeren, HBC Izegem, Handbalclub Roeselare, HC Schoten en Achilles Bocholt. Aan Waalse zijde werd HC Visé BM gehuldigd voor hun jeugdwerking.

Info: Eric Dupain
Met dank aan Eric Dupain

Bekijk alle artikels uit Bocholt