info@limburgnieuws.be -

zaterdag 15 augustus 2020

Beringen: Investering van 4,2 miljoen euro moet vallei rond de Zwarte Beek in Beringen verder herstellen (23 juni 2020)

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir, heeft een volgende fase in het natuurinrichtingsproject Zwarte Beek goedgekeurd. Door de vallei te herstellen kan er opnieuw een pak meer regenwater worden vastgehouden en infiltreren in de grond. Wat door alle specialisten als een belangrijke maatregel wordt gezien in de strijd tegen droogte. "De Vallei van de Zwarte Beek is niet alleen een prachtige trekpleister voor natuurliefhebbers en wandelaars, ze is onmisbaar in de strijd tegen verdroging, voor biodiversiteit en zorgt voor gezondere lucht", zegt Demir.
De Vallei van de Zwarte Beek is is één van mooiste natuurgebieden van Natuurpunt en dus ook een trekpleister voor wandelaars uit heel Vlaanderen die er via de plankenpaden over het zompige veen komen wandelen. Normaal denken mensen dat enkel te kunnen doen in de hoge venen, maar het kan dus ook een stukje dichter bij huis. Tot op heden werd reeds 3.2 miljoen euro aan Vlaamse middelen geïnvesteerd in dit belangrijke natuurgebied.

Daarnaast werd het gebied ook opengesteld en toegankelijk gemaakt voor bezoekers via wandelinfrastructuur zodat iedereen kan komen genieten van dit prachtig stukje Vlaanderen.

Met een nieuwe investering van 4,2 miljoen euro door minister Demir, wordt een volgende belangrijke en cruciale stap gezet in de bescherming en herstel van de vallei van de Zwarte Beek en van het aanwezige veenpakket.

Bekijk alle artikels uit Beringen