dinsdag 19 oktober 2021

Zutendaal: Politiezone CARMA: 47 interventies (1 januari 2021)

De overgang van oud naar nieuw is over het algemeen goed verlopen in de Politiezone CARMA, zonder grote incidenten. Tussen 17u en 4u werden 47 interventies uitgevoerd, vooral in het kader van de coronamaatregelen en het nationaal vuurwerkverbod. Alles samen stelde de politie een 25-tal overtredingen vast. Eén persoon werd bestuurlijk gearresteerd.

Politie CARMA had extra inzet voorzien, zowel in het kader van de coronamaatregelen als voor de controle op vuurwerk en andere overlast. De politieteams voerden zowel preventieve controles uit als controles op basis van klikmeldingen.

Tussen 17u en 04u werden 14 personen beboet voor overtredingen tegen de coronamaatregelen, waarvan 9 voor het schenden van de nachtklok en 5 voor het schenden van het samenscholingsverbod. Lockdownfeestjes heeft de politie niet aangetroffen. Het aantal meldingen in verband met coronaovertredingen bleef ook beperkt.

Rond middernacht hadden de politieteams de handen vol bij de controles op vuurwerk. Zoals te verwachten liepen vooral tussen 23u en 00u30 meldingen binnen. Positieve vaststellingen waren in deze context niet evident omdat het vuurwerk vaak al opgebruikt was bij aankomst van de politie. Eén persoon kon wel op heterdaad betrapt worden en werd beboet. Vier anderen werden eveneens betrapt, maar namen de vlucht. Hun achtergelaten vuurwerk werd in beslag genomen. In Genk raakten twee bushokjes beschadigd. Tegen 01u was de rust overal weergekeerd.

Een achttienjarige uit Genk werd bestuurlijk gearresteerd wegens openbare dronkenschap. Voor dezelfde persoon werd ook een pv opgesteld omdat hij geweld gebruikte tegen de politie. Verder stelde Politie CARMA nog een pv op voor smaad en enkele GAS-PV’s in het kader van afval en voor het bezit van lachgas.

Bekijk alle artikels uit Zutendaal