info@limburgnieuws.be -

maandag 21 september 2020

Tongeren: Vanaf zondag 6 september weer antiekmarkt in Tongeren (25 augustus 2020)

De grootste antiek- en brocantemarkt van de Benelux kan weer opstarten vanaf zondag 6 september. "Weliswaar nog steeds onder voorwaarden, met aparte in- en uitgangen, een beperking van bezoekers op het eenrichtingsparcours. Voor bezoekers en standhouders is het dragen van mondmaskers verplicht", zegt schepen Marc Hoogmartens.

Elke zondagochtend vanaf 7 uur pakken antiekzaken en standhouders uit met hun meest originele spullen. Antiek, brocante, design of retro: tijdens de Tongerse antiekmarkt stap je binnen in een wereld vol unieke items, elk met een eigen verhaal. Snuister er tussen oude prentkaarten, vinyl lpÂ’s, etalagepoppen, unieke kristallen glazen, zilver- en aardewerk, handgemaakte meubels, vintage speelgoed en zeldzame collectorsÂ’ items. Ze trakteren je op flashbacks naar je kindertijd en ver daarvoor.

Burgemeester An Christiaens: "Het toeristisch belang en de meerwaarde voor lokale handelaars is enorm. Maar de veiligheid van standhouders en bezoekers hebben we steeds prioritair gesteld. Het is vanaf september weer mogelijk om de antiekmarkt weer te laten plaatsvinden."


Bekijk alle artikels uit Tongeren