Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 26 september 2020

Tongeren: Tijdreizen weer mogelijk in het Gallo-Romeins Museum (22 mei 2020)

Vanaf vrijdag 29 mei verwelkomt het Gallo-Romeins Museum opnieuw bezoekers. Ze kunnen er comfortabel en veilig genieten van de permanente expositie Van neanderthaler tot Gallo-Romein en de tijdelijke tentoonstelling Dacia Felix. De goud- en zilverschatten van Daciërs en Geten, fascinerende volkeren uit het oude Roemenië, staan er nog te blinken tot 2 augustus. Daarna moeten ze onherroepelijk terug naar hun thuisland.

Net zoals andere musea moest ook het Gallo-Romeins Museum midden maart zijn deuren sluiten ten gevolge van het coronavirus. De tijdelijke tentoonstelling Dacia Felix beleefde toen hoogdagen, met tot 600 bezoekers per dag. Al 25.000 mensen raakten geboeid door het verre verleden van Roemenië. Ook families met kinderen en mensen met Roemeense roots vonden hun weg naar Tongeren. Door de heropening van het museum en de verlengde bruikleentermijnen krijgt iedereen de kans om alsnog van de expositie te genieten.

Er is ook goed nieuws voor mensen die vooral interesse hebben in het verre verleden van onze eigen regio. De permanente tentoonstelling Van neanderthaler tot Gallo-Romein is opnieuw toegankelijk. Het parcours is handig chronologisch opgezet. Bezoekers ontdekken meer dan 2000 voorwerpen uit het dagelijks leven van onze voorouders. Achtereenvolgens exploreren ze de wereld van de eerste mensen, Bandkeramische boeren, Kelten, Eburonen, Gallo-Romeinen en Franken. Kinderen zijn erg welkom. Er zijn educatieve filmpjes, menselijke figuren in kunsthars, een fotozoektocht …

Ook in deze tentoonstelling worden bezoekers aangezet om frequent gebruik te maken van desinfecterende handgels. Het museum zet bovendien extra personeel in om te attenderen op het respecteren van de anderhalve meter afstand, mocht dat nodig zijn. Ze maken ook zitbanken, leuningen, lichtknoppen, etc. veelvuldig schoon.

Voor een bezoek aan Van neanderthaler tot Gallo-Romein en aan Dacia Felix moet vooraf gereserveerd worden. Dit kan vanaf woensdag 27 mei, zowel telefonisch als digitaal. Info: https://www.galloromeinsmuseum.be/


Bekijk alle artikels uit Tongeren