Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 26 september 2020

Tongeren: Nieuw vrachtdepot in Tongeren opgestart (14 februari 2020)

Vorige week startte de nieuwe vrachtterminal van GLS in Tongeren haar activiteiten op. De zeer efficiënte en milieuvriendelijke vestiging is het eerste vrachtgebouw van GLS in België met de mogelijkheid om uit te breiden. In totaal heeft GLS Belgium Distribution NV 7 miljoen euro in het nieuwe depot en de inrichting ervan geïnvesteerd.

De vrachthal is ongeveer 5.700 m2 groot en omvat 75 laadpoorten, waarvan een derde met moderne laadbruggen is uitgerust voor vrachtwagens die niet over een hefplatform beschikken. Een volumescanner en twee in de bodem ingebouwde weegschalen registreren automatisch de exacte afmetingen en gewicht van de te behandelen paletten. GLS gebruikt voor haar vrachtvervoer nieuwe handscanners die dankzij hun touchscreen gebruiksvriendelijker zijn en efficiënter werken.

Luc De Schrijver, Managing Director GLS Belux: "We starten met een dagcapaciteit van 2.500 paletten. Sinds de eerste dag gaan we op de baan voor meer dan 750 bedrijven uit tal van sectoren, zoals de automobielsector, doe-het-zelfketens of toeleveranciers." Bij een toename van de vrachthoeveelheden kunnen we het gebouw en de verwerkingscapaciteit probleemloos uitbreiden.

Op het terrein verrijst ook een GLS-pakketdepot dat naar alle waarschijnlijkheid komende zomer in gebruik zal worden genomen.

Bekijk alle artikels uit Tongeren