Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 26 oktober 2020

Sint-Truiden: Coronaveilige Halloweenrun (12 oktober 2020)

Ook dit jaar organiseert de dienst Sport Sint-Truiden haar editie van de Vlaamse loopweek voor scholen. De coronamaatregelen zorgen er voor dat deze editie een ander jasje krijgt.

Met ruim 4000 deelnemers groeide de Truiense loopweek voor scholen de voorbije jaren uit tot de grootste scholenveldloop van Vlaanderen. Door de coronamaatregelen ondergaat het event enkele aanpassingen en duurt het geen 3 dagen, wel 2 weken.

Van 12 tot en met 16 oktober kunnen de scholen uit het centrum met hun klasbubbels op afspraak terecht op het loopparcours in 't Speelhof. Een week later gaat de dienst Sport op tournee en bouwt in de scholen van de deelgemeenten een parcours op maat. Leerlingen lopen dus enkel in klasverband, waardoor leerlingen van de ene school niet in contact komen met leerlingen van andere scholen.

"Door deze aangepaste editie van de loopweek voor scholen bieden we onze leerlingen toch de kans om op een coronaveilige manier te sporten. Bovendien gebeurt alles in het thema van Halloween en moeten de leerlingen op het parcours enkele obstakels overwinnen, wat voor extra beleving zal zorgen. Toeschouwers zijn dit jaar omwille van veiligheidsoverwegingen helaas niet toegelaten langs het parcours", zegt schepen Jurgen Reniers.


Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden