Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

maandag 26 oktober 2020

Sint-Truiden: BabbelBank ingehuldigd aan de Sint-Gangulfuskerk (10 oktober 2020)

Vzw Gastvrij Sint-Truiden bestaat 25 jaar. Om dit te vieren werd op vrijdag 9 oktober de eerste BabbelBank ingehuldigd aan de Sint-Gangulfuskerk: een zitbank waar mensen die zin hebben in een praatje elkaar kunnen vinden. Met dit originele initiatief wil de vzw Gastvrij Sint-Truiden, in samenwerking met de stad, mensen die wat gezelschap kunnen gebruiken samenbrengen. Dit alles uiteraard met inachtneming van de veiligheidsafstand van 1,5m.

Omdat de BabbelBank aan de Sint-Gangulfuskerk in het oog mag springen, kregen verschillende mensen de kans om een bijdrage te leveren aan dit project. Een aantal creatieve breinen stak de koppen bij elkaar om een basisidee uit te werken en vervolgens werden alle inwoners van de stad Sint-Truiden aangespoord om simpele, pakkende of treffende woorden waaraan ze denken bij een Babbelbank in te sturen.

"We hebben heel wat creatieve idee├źn van onze inwoners ontvangen. Bovendien hebben een aantal jongeren de handen uit de mouwen gestoken om de doodgewone stadsbank op te fleuren tot een uitnodigende BabbelBank. Mensen van alle culturen en leeftijden hebben samengewerkt aan deze bank en zullen elkaar hier zeker nog vaak treffen voor een praatje", zegt schepen Johan Mas.

"Sint-Truiden is een stad waar mensen mekaar graag ontmoeten. Met deze BabbelBank hebben we er een interculturele ontmoetingsplaats voor jong en oud bij waar inwoners over alle culturen heen met elkaar kunnen praten en naar elkaar kunnen luisteren", besluit burgemeester Veerle Heeren.


Foto: Belgium Media

Bekijk alle artikels uit Sint-Truiden