Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

dinsdag 1 december 2020

Sport: STVV speelt thuiswedstrijden in augustus zonder publiek (24 juli 2020)

STVV heeft in samenspraak met de lokale autoriteiten en de burgemeester het besluit genomen dat er geen supporters zullen toelaten worden voor de eerste twee thuiswedstrijden van de Jupiler Pro League 2020 - 2021 op Stayen. Het betreft de thuiswedstrijden tegen RSC Anderlecht op 9 augustus en Cercle Brugge op 24 augustus. Enkel de spelers en staf van beide teams, de delegaties van beide clubs, de medewerkers van de tv productie, de media en de noodzakelijke operationele medewerkers zullen worden toegelaten.

"Deze beslissing nemen, samen met de lokale overheden, was uiterst moeilijk. Gezien de ontwikkelingen van de pandemie is dit ook de enige juiste beslissing. We moeten nu denken aan het algemeen belang. Als we ons nu allemaal aan de maatregelen houden, kunnen we snel terug samen zijn op Stayen", zegt voorzitter van STVV David Meekers.

"Het garanderen van de gezondheid en de veiligheid van de voetballers en staf van de betrokken clubs, de supporters van STVV en onze bevolking blijft een absolute prioriteit. We willen dan ook geen enkel risico nemen op het vlak van de volksgezondheid en elke mogelijkheid tot opflakkering van het virus in Sint-Truiden zo veel mogelijk uitsluiten. Het afwerken van de thuiswedstrijden zonder publiek is dan ook de enige juiste beslissing", aldus burgemeester Veerle Heeren.


Bekijk alle artikels uit Sport