Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

Sport: Sint-Truiden huldigt Doelman van het Jaar Simon Mignolet (28 januari 2020)

Sint-Truiden organiseerde op maandag 27 januari een feestelijke huldiging voor Simon Mignolet. De van Brustem afkomstige voetbalster kreeg onlangs de prestigieuze titel van Doelman van het Jaar op de uitreiking van de Gouden Schoen. Dat liet zijn thuisstad niet onopgemerkt voorbijgaan.

Simon Mignolets professionele carrière startte ruim tien jaar geleden bij het Truiense STVV. Na enkele jaren werkte de doelwachter zich al internationaal in de kijker, wat in 2013 resulteerde in een overstap naar het iconische Liverpool. Twee jaar eerder vervoegde hij ook het nationale elftal.

Dit seizoen keerde hij naar zijn thuisland terug, om de goal te bewaken bij eersteklasser Club Brugge. Big Si imponeerde er meteen - hoe kan het anders - en leidde zwartblauw met tal van clean sheets meermaals mee naar de overwinning. Tijdens de award-show van de Gouden Schoenschoen was hij daarom voor iedereen een logische keuze als de nieuwe Doelman van het Jaar.

"We zijn bijzonder trots op Simon, die in eigen stad ook al drie keer de titel van Sportman van het Jaar kreeg. En net als je denkt dat iemands carrière geen nieuwe vlucht meer kan nemen, blijft onze sportambassadeur toch weer verbazen. Het is fantastisch dat Simon de nieuwe Doelman van het Jaar is. Daarom hebben we hem vlak voor de gemeenteraad op gepaste wijze gehuldigd in het stadhuis. We gaven hem hierbij een presentje dat we met het ganse college ondertekenden. Simon mocht op zijn beurt ons gouden boek signeren, als blijvend eerbetoon aan zijn uitzonderlijke prestatie", vertelt schepen Jurgen Reniers.

Op de huldiging kreeg de doelwachter van de gemeenteraad felicitaties aangeboden namens alle inwoners van zijn thuisstad. Mignolet mocht er ook een geschenkje in ontvangst nemen.


Bekijk alle artikels uit Sport