Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 25 juni 2022

Op-stap-in-limburg: Archeologische wandeling Sint-Truiden Ondergronds (19 mei 2022)

Ter gelegenheid van de Archeologiedagen op 20, 21 en 22 mei stelt Sint-Truiden de nieuwe wandeling Sint-Truiden Ondergronds voor. Met deze ontdekkingstocht laat het lokaal bestuur het brede publiek kennismaken met het archeologische onderzoek dat in Sint-Truiden is uitgevoerd. De wandeling is beschikbaar op wandelkaart en via de onlineapplicatie izi.TRAVEL met uitgebreide informatie over de monumenten op de route.

De nieuwe wandeling van 4,2 km start op de Groenmarkt, passeert de beschermde archeologische site van de Abdij en volgt het tracé van de middeleeuwse stadsomwalling. Via een code kunnen wandelaars de ondergrondse crypte en de Kapucijnenkapel gratis bezoeken.

"De app geeft bovendien toegang tot een schat aan informatie over de monumenten die je onderweg tegenkomt", zegt schepen Nina Kvikvinia. "Je vindt er afbeeldingen uit oude handgeschreven en gedrukte boeken en via korte filmpjes kom je nog meer te weten over ons bijzonder rijke erfgoed. Bovendien kan je via de app deelnemen aan een leuke quiz en nagaan wat je tijdens de wandeling hebt opgestoken."

Na de archeologiedagen wordt Sint-Truiden ondergronds opgenomen in het permanente wandelaanbod van Toerisme Sint-Truiden.


De onlineapplicatie izi.TRAVEL geeft toegang tot uitgebreide informatie over de monumenten op de route. De wandelkaart is te koop bij Toerisme Sint-Truiden (1 euro) of gratis te downloaden via http://www.visitsinttruiden.be
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Op-stap-in-limburg