Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Op-stap-in-limburg: Gratis lichtwandeling Sint-Truiden By Lights (22 oktober 2021)

De gratis lichtwandeling Sint-Truiden By Lights is terug. Van 23 oktober 2021 tot en met 6 maart 2022 vormt de stad het decor voor verrassend spektakel, artistieke lichtcreaties, unieke werken van lokale kunstenaars en evenementen met licht. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers vanaf valavond de populaire lichtroute van 5,5 km door het stadscentrum op eigen tempo ontdekken.

Je leert de historische plekken en monumenten van de stad op een andere manier kennen. Bovendien is er ook voor de kinderen iets nieuws: een magische wenstocht.

Een aanrader zijn natuurlijk de speciale edities: de openingsavond, Sint-Truiden by Lights XL en Sint-Truiden by Lights & Music. Tijdens de grote opening van Sint-Truiden by Lights op 23 oktober geniet je op de Groenmarkt van een spetterend optreden van de getalenteerde danseressen. Ze dansen tussen de kleurrijke fonteinen op het ritme van een muziekcompositie van de Truiense slagwerker en componist Carlo Willems Fountains of Joy. Wie zich graag volledig laat onderdompelen in de magische verlichting en de historische verhalen, kan elke tweede zaterdag van de maand deelnemen aan Sint-Truiden by Lights XL. De derde zaterdag van de maand is voorbehouden voor Sint-Truiden by Lights by Music. Bezoekers worden dan verwend met nog meer lichtbeleving en akoestische concertjes van lokale artiesten.


INFO
De verlichte wandeling Sint-Truiden by Lights is gratis en vertrekt en eindigt op de Grote Markt.
https://www.visitsinttruiden.be/aanbod/sint-truiden-by-lights/Sint-Truiden by Lights 2021: De succesvolle winterwandeling is terug met nieuwe projecties, unieke werken en artistieke lichtcreaties.
Foto: Communicatie Sint-Truiden

Bekijk alle artikels uit Op-stap-in-limburg