zondag 1 augustus 2021

Op-stap-in-limburg: Nieuwe stadswandeling langs kastjes (15 juni 2021)

Enkele centrumstraten van Sint-Truiden krijgen extra kleur. Een elftal elektriciteitskasten zijn omgetoverd tot heuse kunstwerken. Lokale professionele kunstenaars en leerlingen van de Academie Haspengouw beeld bundelden de krachten om van saaie elektriciteitscabines kunst te maken. De creaties zijn allemaal te ontdekken tijdens een gloednieuwe stadswandeling.

"Met het project Kastkunst geven we kunstenaars de mogelijkheid om deze saaie maar functionele objecten te gebruiken als canvas voor hun kunstwerk. Zo worden zelfs de elektriciteitscabines in de stad aantrekkelijk en leuk om te ontdekken. Artiesten hebben er kleurrijke en creatieve kunstwerken van gemaakt. De aangepakte cabines liggen allemaal in de Stationsstraat, de Stapelstraat en de Luikerstraat. Bezoekers kunnen alle werken ook tijdens een wandeling bekijken", legt schepen Ingrid Kempeneers uit.

"Onze gezellige straten zijn nog mooier en aantrekkelijker geworden", besluit waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch.Kastkunst zorgt voor kleur in het stadscentrum van Sint-Truiden
Foto: Communicatie Sint-Truiden

INFO en wandelroute:
https://www.debogaard.be/programma/kastkunst/

Bekijk alle artikels uit Op-stap-in-limburg