dinsdag 19 oktober 2021

Op-stap-in-limburg: Bruisende brouwerijgemeente Bocholt (7 juni 2021)

De gemeente Bocholt pakt uit met verschillende acties om van Bocholt weer een bruisende gemeente te maken. Dat gaat van een unieke trail, die deelnemers langs alle feestelijkheden loodst die ze het voorbije jaar moesten missen, tot gezellige zomeravonden en acties bij lokale handelaars. Brouwerij Martens stapt mee in het relanceplan als co-inspirator, net als UNIZO Bocholt dat met haar expertise en sterk ondernemersnetwerk de brug maakt naar het
ondernemerschap.

Met het actieplan Leven in de brouwerij willen de initiatiefnemers de dynamiek - die door de coronacrisis wat verloren gegaan is - laten heropleven in Bocholt zoals nooit tevoren. Stijn Van Baelen, burgemeester van Bocholt: "We blijven niet stilstaan en kijken hoopvol vooruit naar de toekomst. Zo is er op 31 juli de oergezellige Sezoens live waarbij tal van bandjes liveoptreden bij deelnemende horecazaken. Op 1 augustus zal onze splinternieuwe Sezoenstrail van start gaan. We stippelden een route van 7,5 kilometer uit die de deelnemers loodst langs alle leuke thema’s die we het afgelopen jaar moesten missen. Denk maar aan carnaval in het Beukenhof, de Boggeter Revue onder de brug, de Foute Party op het bibliotheekplein of de Boggeter Toewomorrolent aan de rotonde. Aan sfeer in de Bocholter straten geen gebrek."

De initiatiefnemers lanceren op 1 juni ook een kraslotenactie. Bij aankoop van 15 euro of meer bij een deelnemende handelaar krijg je een kraslot. De Bocholter handelaars zorgen voor alle prijzen.

Schepen Lieve Theuwissen is alvast klaar om stevig uit de startblokken te schieten. "Bocholt biedt met vier kerkdorpen heel wat troeven die echt wel voor Leven in de brouwerij kunnen zorgen. Zo mogen we onszelf met onze vele kilometers aan idyllische fietspaden de fietsvriendelijke gemeente bij uitstek noemen. Wat meteen ook refereert naar het landelijke en groene karakter van Bocholt. Bovendien zijn we een warme, hartelijke gemeente waar het altijd fijn is om te vertoeven."


INFO
https://levenindebrouwerij.be/Gemeente Bocholt, brouwerij Martens en Unizo Bocholt brengen met tal van acties terug leven in de brouwerij.
Foto: Gemeente Bocholt

Bekijk alle artikels uit Op-stap-in-limburg