dinsdag 19 oktober 2021

Op-stap-in-limburg: Op de trappers langs Genkse hotspots (5 april 2021)

Stad Genk pakt uit met twee nieuwe toeristische producten. Met de Visit Genk pas kunnen toeristen en Genkenaren aan een voordelig tarief drie Genkse attracties bezoeken. Voor fietsfanaten is er de vernieuwde Fotogeniek Fietsen-route, die nu volledig over het Genkse fietsroutenetwerk loopt. Bij de route hoort een splinternieuwe fietskaart.

Met de lancering van de Visit Genk pas focust de stad op het meerdaagse verblijfstoerisme. De pas beschikt over drie vouchers waarmee je drie Genkse toeristische attracties kan bezoeken aan 22 euro. Een voordeeltarief, waarmee je tot 11,50 euro kan besparen ten opzichte van de originele toegangsprijzen.

De Visit Genk pas biedt toegang tot verschillende populaire Genkse attracties: LABIOMISTA, C-mine expeditie, de Cosmodrome, de Stokkenmanroute en minigolf in Kattevennen en het SportinGenk-zwembad. Vanaf mei komen daar ook nog Goalmine en de Stadiontour in de Luminus Arena van KRC Genk, het Mijndepot op Thor Park en het Openluchtmuseum van Bokrijk bij.

De Visit Genk pas, die geldig is tot eind 2022 en enkel op eigen naam kan gebruikt worden, is te koop aan de bezoekersonthalen van C-mine, LABIOMISTA en Kattevennen en bij heel wat Genkse logies. Het stadbestuur leverde een deel Visit Genk passen aan de hotelsector.

Ook de outdoor toeristische beleving in Genk wordt uitgebreid; met de vernieuwing van de Fotogeniek Fietsen-route. Het traject loopt nu volledig over het Genkse fietsroutenetwerk, waarbij je kan kiezen tussen drie verschillende lussen: 22, 40 of 52 km ofwel de groene, blauwe en rode route. De routes verbinden de belangrijkste Genkse hotspots met elkaar: LABIOMISTA, C-mine, Bokrijk, Katevennen, Thor Park en Genk-centrum. Onderweg kom je toffe picknickplekken, kidsproof activiteiten en instagramwaardige stops tegen.

Alle routes en bezienswaardigheden zijn verzameld op de gloednieuwe Fotogeniek Fietsen-kaart, die je net als de Visit Genk pas vindt aan de toeristische bezoekersonthalen, maar ook bij de lokale fietshandelaars, de Genkse logies en de bibliotheek. Op de kaart krijg je verder ook info over de afhaalpunten voor huurfietsen, de oplaadpunten voor elektrische fietsen, de overdekte fietsstallingen en de fietsherstelpunten in Genk.Foto: Stad Genk

Bekijk alle artikels uit Op-stap-in-limburg