Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

vrijdag 27 november 2020

Media: Nieuwe VIER-reeks Justice For All met Bert Vanmechelen uit Sint-Truiden (28 oktober 2020)

Vanaf donderdag 29 oktober zoomt programmamaker Peter Boeckx in op zeven strafpleiters aan de Vlaamse balie in de nieuwe VIER-reeks Justice For All. Zeven karakters die stuk voor stuk op hun manier een gevecht met het gerecht leveren, maar telkens wel met één doel voor ogen: gerechtigheid. Afpersing, verkrachting, wapen- en drugshandel en moord: voor Pol Vandemeulebroucke, Omar Souidi, Mounir Souidi, Thomas Gillis, Dimitri de Béco, Bart Vosters en Bert Vanmechelen is het schering en inslag.

Justice For All is een mix van docu en reality, waarin Vlaanderen kennismaakt met de mens achter de topadvocaten en hen volgt tijdens hun dagelijkse routine.

Bert Vanmechelen (41) - Balie Limburg: Meester Bert Vanmechelen voltooide zijn rechtenstudies in 2003 en in 2007 startte hij zijn eigen kantoor in Sint-Truiden. Vanmechelen legt zich uitsluitend toe op strafrecht en kan net als zijn confraters terugvallen op heel wat ervaring voor de correctionele rechtbanken, de hoven van beroep en het hof van assisen. Vanmechelen heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel wat maakt dat hij de rechten van zowel slachtoffers als daders met een uitgesproken passie verdedigt. Hij gelooft in een kwaliteitsvolle dienstverlening aan iedereen en dus ook aan personen die het financieel niet zo breed hebben. Een klare kijk op het dossier en op het recht, een no-nonsense aanpak en communicatie recht voor de raap zijn kwaliteiten die hem typeren. Naast zijn professionele activiteiten als advocaat is Vanmechelen actief voor het goede doel. Zo is hij de bezieler en oprichter van de Fighters Against Cancer. Hij is daarnaast ook voorzitter van de Thai-Boks en Mixfight club DEATH ROW te Sint-Truiden en was zelf jaren actief als profbokser en semiprofessioneel Thai-bokser. De waarden van vechtsport, waaronder vooral de discipline en de onderlinge vriendschap, liggen hem bijzonder nauw aan het hart.


Nieuwe VIER-reeks Justice For All, elke donderdag om 20.35 uur op VIERBert Vanmechelen (41) – Balie Limburg

Bekijk alle artikels uit Media