Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Maaseik: Burgemeester Maaseik over verkeersactie politie Maasland: In het zonaal veiligheidsplan staat geen doelstelling burgers gewapend ambeteren (25 november 2021)

Straffe taal van de burgemeester van Maaseik. Burgemeester Johan Tollenaere ergert zich aan de protestactie van de politie in het Maasland. "Onze Lokale Politie Maasland heeft deze morgen de Boslaan, onze ontsluiting van het Maasland naar Vlaanderen, geblokkeerd. Burgers niet tijdig op hun werk, niet op tijd op hun afspraken, niet op tijd op school en niet op tijd in het ziekenhuis,... onaanvaardbaar. Men heeft dit gedaan onder het mom van een verkeersactie en iemand maakte hiervoor een operatieorder. Ik heb hierover officiƫle vragen gesteld aan de Korpschef", reageert Tollenaere op sociale media.

Tollenaere: "Niemand staat boven de wet. Ook politieagenten niet. Zij moeten zich bij protestacties bij uitstek aan de regels houden. Het is onaanvaardbaar om met overheidsmiddelen en zelfs wapens acties te voeren in een democratisch land. Er moet natuurlijk onderhandeld en gesproken worden. Vragen over loon mogen en moeten gesteld worden. Ik betreur het ook dat men niet beseft dat veel mensen nu verrast werden deze morgen."

Volgens de burgemeester zijn er nog acties op til. "Er zou sprake zijn van een actie waarbij men de Maasbrug wil blokkeren. Hou dus de komende dagen en weken rekening met deze onwettige acties als je ergens op tijd moet zijn. Als dit in Maaseik gaat gebeuren, dan zal ik de actie laten vaststellen. En dan moet men niet afkomen met valse operatieorders. De politieraad zal dat anders wel eens even heel duidelijk maken. In het zonaal veiligheidsplan staat geen doelstelling burgers gewapend ambeteren. Stel u eens voor dat onze militairen, die de laatste jaren ook moeilijke opdrachten hadden, met hun tanks en oorlogswapens op pad trekken?" besluit Tollenaere.


Bekijk alle artikels uit Maaseik