Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 25 september 2020

Maaseik: Aantal gebruikers ondergrondse parkings Maaseik enorm gestegen (16 januari 2020)

Inwoners en bezoekers ontdekken in 2019 volop de ondergrondse parkings in Maaseik. De bezettingscijfers kenden een opmerkelijke stijging. Door de inspanningen van het stadsbestuur, in samenwerking met horeca en handelaars om publiek naar Maaseik te lokken, is de bezetting in de garages zelfs verdubbeld.

"Overvolle parkings zijn nog geen probleem, maar we zijn er trots op dat we opnieuw meer mensen de weg naar Maaseik lieten vinden en dat we ook de inwoners zelf ervan konden overtuigen om meer tijd in eigen stad te besteden", zegt Marc Vereecken, schepen bevoegd voor parkeren en lokale economie.

Maaseik heeft twee ondergrondse parkeergarages met een capaciteit voor 668 voertuigen. De garages kenden echter in het verleden een te geringe bezettingsgraad. Het nieuwe beleid, dat op 1 januari 2019 aan het roer kwam, greep in en wijzigde het gemeentelijk parkeerbeleid. Zo geldt sedert april 2019 de eerste twee uur gratis parkeren in de parkeergarage Kloosterbempden.

Die stijging is het gevolg van de evenementen, die georganiseerd werden, zoals Sinterklaasmarkt, de après-skihut Eisbear, de schaatsbaan op de Markt met winterbar, de koopzondagen, enz.

"Door de inspanningen die wij leveren om Maaseik terug aantrekkelijk te maken voor bezoekers en inwoners kunnen wij dit prachtige resultaat voorleggen. Maaseik leeft weer. En dat is toch één van de belangrijkste doelen, die wij voor ogen hebben."


Bekijk alle artikels uit Maaseik