Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be --

zaterdag 28 november 2020

In Limburg: Vers van de pers: Limburg Vakantiegids 2020 (13 februari 2020)

Met de Limburg Vakantiegids 2020 trapt Toerisme Limburg het nieuwe toeristisch seizoen op gang. En dat mag je gerust letterlijk nemen, want het Limburgse fietsroutenetwerk bestaat 25 jaar. Daarom staat 2020 in het teken van de fiets als verbindingsmiddel tussen alle troeven die Limburg te bieden heeft. Dat geldt ook voor de nieuwe vakantiegids. In deze editie neemt reisjournalist Jonathan Ramael de lezers mee achterop zijn fiets door Limburg.

Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: "We zijn samen met meer dan 200 partners uit de toeristische sector in het zadel gesprongen voor de zesde editie van deze gids. Met de oproep ‘Kom opladen in Limburg’ blijven we gasten inspireren om onze prachtige provincie te ontdekken. Dit jaar meer dan ooit per fiets." Hoewel de gratis gids pas zaterdag bij het grote publiek wordt gelanceerd, trok het team van Toerisme Limburg vandaag al met de primeur naar de toeristische partners.

Ook Lode Nulmans van Limburg Campings (Wilhelm Tell Oudsbergen-Opglabbeek, Zavelbos Opoeteren-Maaseik en De Binnenvaart Houthalen-Helchteren) heeft de allereerste exemplaren ontvangen. Limburg Campings staat ook in de gids. "Onze drie campings zijn de ideale plaats om te genieten van de rust in de Limburgse natuur", zegt Lode.

De Limburg Vakantiegids is na vijf jaar nog steeds de inspiratiegids voor iedereen die Limburg wil komen ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dat geldt natuurlijk ook voor de Limburgers zelf. "Wat goed is voor onze gasten is ook goed voor de Limburgers. Daarom willen we met deze vakantiegids niet alleen meer gasten aantrekken en de vrijetijdseconomie verder stimuleren. Maar ook het ruime aanbod aan ontspanningsmogelijkheden dichtbij huis blijven promoten bij onze eigen inwoners. Want zo creëert toerisme niet alleen meer welvaart, maar ook meer welzijn voor de Limburgers", zegt Igor Philtjens.

De gids is opnieuw het resultaat van een intense samenwerking met de toeristische sector. Meer dan 200 Limburgse steden, gemeenten en toeristische ondernemers sprongen samen met Toerisme Limburg in het zadel. Als dank voor de samenwerking met de toeristische partners trok het team van Toerisme Limburg er vandaag op uit om hen als eersten te voorzien van een exemplaar.

In het jubileumjaar 2020 pakt Toerisme Limburg ook uit met de opgefriste Fietskaart 2020-2021. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser.

De gratis Limburg Vakantiegids 2020 wordt vanaf dit weekend verspreid in heel Vlaanderen. Op zaterdag 15 februari is de gids uitzonderlijk verkrijgbaar in de krantenwinkels. Daarna is hij beschikbaar bij de toeristische infokantoren en in een select aantal logies, attracties en ReCa in Limburg. Een digitaal exemplaar vind je steeds op altijdwelkominlimburg.be

De Fietskaart 2020-2021 is te koop voor 9,50 euro in alle toeristische infokantoren in Limburg, in de Standaard Boekhandel (ook online), bij AS Adventure en Fnac en op mondikaarten.be en bol.com.Bekijk alle artikels uit In Limburg