Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Houthalen-Helchteren: Resultaten politiecontrole (17 januari 2022)

Zaterdag tussen 15 uur en 20 uur organiseerde Politie CARMA controleacties op drie verschillende locaties in Genk, Oudsbergen en Houthalen-Helchteren. Tijdens de actie in Oudsbergen trof de politie twee zakken cannabis aan in een voertuig. De 19-jarige bestuurder en zijn minderjarige passagier, beiden uit Heusden-Zolder, werden ter plaatse gearresteerd. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en legde een positieve speekseltest af. Zijn voorlopig rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het voertuig werd in beslag genomen. De mannen verbleven een nacht in de cel en werden zondag na verhoor in vrijheid gesteld.

Een andere bestuurder legde een positieve speekseltest af. Ook zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Daarnaast droegen zes bestuurders geen veiligheidsgordel en stelde de politie nog 13 inbreuken vast tegen o.a. het gebruik van de gsm achter het stuur, het rijbewijs, keuring, inschrijving, ladingzekering, gebruik kinderzitje en technische eisen aan een voertuig.

Zondagavond tussen 19 uur en 23 uur controleerde Politie CARMA op twee locaties in Genk. Twee bestuurders legden een positieve speekseltest af. Zij leverden hun rijbewijs onmiddellijk in voor 15 dagen. Het rijbewijs van een dronken bestuurder werd voor 6 uren ingehouden. Twee voertuigen werden getakeld omdat ze niet verzekerd waren.

14 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel. Daarnaast stelde de politie nog 9 overtredingen vast inzake rijden met voorlopig rijbewijs zonder begeleider, keuring, gebruik gsm achter het stuur, correct gebruik van het kinderzitje en technische eisen aan voertuigen.Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren