Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 24 september 2020

Houthalen-Helchteren: Inspecteur gewond na achtervolging (22 december 2019)

Een politieagent van Politie CARMA raakte vrijdag gewond na een achtervolging van een bestuurder die een politiecontrole in de Bakkersstraat ontvluchtte. De 21-jarige bestuurder raakte ook gewond en werd gearresteerd.

"Vrijdagavond rond 22.50 uur merkte een politiepatrouille een voertuig op dat aan hoge snelheid reed in de Bakkersstraat. Ze maanden de bestuurder met twee passagiers aan om te stoppen maar deze besloten om te vluchten. Een achtervolging werd door de ploeg ingezet. In de Bremstraat kwam het voertuig plots tot stilstand en zijn alle inzittenden van de wagen te voet weggevlucht. Tijdens de achtervolging te voet liep een politieagent enkele verwondingen op door een aanvaring met de bestuurder van de wagen. Hij is minstens een week werkongeschikt. Alle drie inzittenden konden ontkomen."

In de nacht van vrijdag op zaterdag meldde de 21-jarige bestuurder uit Houthalen-Helchteren zich in het commissariaat van Genk. Hij raakte tijdens zijn vlucht ook gewond en werd uiteindelijk gearresteerd. De jongeman mocht na verhoor beschikken. Het Parket van Limburg besloot om hem te dagvaarden in snelrecht.

Bekijk alle artikels uit Houthalen-Helchteren