Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips - Stuur je bericht met foto: info@limburgnieuws.be

zaterdag 13 augustus 2022

Genk: Meer dan 70.000 bezoekers tijdens Genk On Stage 2022 (26 juni 2022)

Na een succesvolle vrijdag en zaterdag sluit Genk On Stage de laatste festivaldag voldaan af. Ondanks de rustige start waren de verschillende pleinen op het einde van de avond rijkelijk gevuld en tikte de teller over de 20.000 bezoekers af. Dit brengt het totaal op meer dan 70.000 bezoekers over het volledige weekend.

"Wat hadden we dit gemist. Een rijkelijk gevuld centrum, met muziek, veel sfeer en gezelligheid. We kunnen zeggen dat het een succesvol 20ste jaar was," zegt burgemeester Wim Dries. "We sluiten af met een voldaan gevoel."

Door het gebruik van herbruikbare bekers, borden en bestek was er deze editie 80% minder afval dan de edities zonder duurzame inzamelacties. "Het was even wennen voor de bezoekers, maar als stad geloven we dat we ons steentje naar een duurzame toekomst moeten bijdragen.""Moe maar voldaan sluiten 300 medewerkers Genk On Stage af. We konden dit jaar weer rekenen op tal van vrijwilligers en collega's om het festival in goede banen te leiden", zegt schepen Karel Kriekemans. "Het is dankzij hun hulp dat we weer zo een mooie editie neer konden zetten."
Foto: Stad Genk / Genk on Stage 2022

Bekijk alle artikels uit Genk