Limburg - Nieuws - Regio - Lokaal - Vakantie - Uittips

zaterdag 27 november 2021

Genk: Bokrijk opent Campus van het vakmanschap (26 oktober 2021)

De voorbije jaren was VAKlab reeds gevestigd in de benedenzalen van het Kasteel. Met in totaal een 60-tal activiteiten rondom vakmanschap en ondernemerschap hebben ze een community uitgebouwd van 2000 vaklui en kregen 170 ondernemende vakmensen individuele begeleidingstrajecten. Vandaag zijn de bovenzalen ingericht met drie atelierruimtes: fysieke vakwerkplekken die kennisoverdracht, innovatie en co-creatie stimuleren.

"Door deze uitbreiding kunnen we een vakmanschapsaanbod aanbieden aan de verschillende doelgroepen van Bokrijk: van initiatielessen rond onder meer mandenvlechten, zeep maken en juweelweven en masterclasses rond verschillende vakmanschapstechnieken tot lezingen rondom vakmanschapserfgoed", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Bokrijk.

Op zondag 31 oktober en maandag 1 november is iedereen die een hart voor vakmanschap heeft welkom voor een unieke inkijk in de nieuwe Campus van het vakmanschap. Van 10 uur tot 18 uur zet Bokrijk de deuren van het Kasteel open en ontdek je een brede waaier aan vakmanschap: demonstraties van verschillende vaklui. Je kan ook zelf aan de slag gaan door je via http://www.bokrijk.be in te schrijven voor een workshop zeep maken (zondag) of mandenvlechten (maandag).
Op 26 oktober werd de nieuwe campus van het vakmanschap officieel geopend in Bokrijk door gedeputeerde Igor Philtjens. Op de bovenverdieping van het kasteel zijn 3 atelierruimtes: fysieke vakwerkplekken die kennisoverdracht, innovatie en co-creatie stimuleren.
Foto: Communicatie Bokrijk

Bekijk alle artikels uit Genk