zondag 1 augustus 2021

Genk: Burgerbudget Genk: 5 projecten vanuit de katholieke geloofsgemeenschap die religie overstijgen en ten goede komen aan de Genkenaar (18 juni 2021)

Vanaf vandaag kunnen Genkenaren vanaf 14 jaar stemmen op de projecten die zijn ingediend om kans te maken op Burgerbudget Genk. Vanuit 5 parochies zijn er projecten ingediend om zo mensen te steunen in armoede & ongelijkheid en te helpen in het ontwikkelen van hun talenten. 5 projecten vanuit de katholieke geloofsgemeenschap van de in totaal 63 ingediende en goedgekeurde projecten die religie overstijgen en ten goede komen aan de Genkenaar.

"Als kerkgemeenschap presenteren we graag deze vijf projecten, die aantonen dat zingeving, levensbeschouwing en aandacht voor de medemens ook nu alomtegenwoordig zijn."

1. Samen op de fiets
Samana-Genk wil mensen met beperkte mobiliteit op de fiets (elektrische fietsriksja of duofiets) om zo het sociale isolement van langdurig zieken te doorbreken en van Genk een inclusieve en toegankelijke fietsstad te maken.
https://burgerbudgetgenk.be/topics/976/entries/11554

2. Een thuis voor iedereen
Omdat een mens nooit op straat moet slapen, wil de Italiaanse Missie in een huis naast de Italiaanse kerk drie slaapkamers inrichten en een gezamenlijke keuken, living en badkamer om gasten warm-menselijk te begeleiden.
https://burgerbudgetgenk.be/topics/976/entries/11487

3. Waardig begraven
Groep rouwenden nabij wil voor mensen die arm en eenzaam sterven een waardige begrafenis verzorgen met mooie teksten, muziek, een bloemstuk en warme aanwezigheid van een groep vrijwilligers.
https://burgerbudgetgenk.be/topics/976/entries/11498

4. Huiswerkbegeleiding
Een sterker kind in een sterker gezin is het uitgangspunt van federatie Genk-Noord om kinderen uit het lager onderwijs in Hoevenzavel, Zwartberg, Waterschei en Oud-Waterschei te laten bijstaan met hun huistaken.
https://burgerbudgetgenk.be/topics/975/entries/11541

5. Stiltepad
Het team van Zoekpunt heeft al een wandelpad uitgestippeld in natuurgebied de Melberg, waar je bij zeven halten, verspreid over 2 km, wordt geprikkeld om tot rust te komen, te herbronnen, nieuwe energie op te doen en bezield eruit te komen.
https://burgerbudgetgenk.be/topics/975/entries/11552

Van 18 tot 30 juni kan elke Genkenaar vanaf 14 jaar stemmen op drie favoriete projecten en zo beslissen welke projecten een burgerbudget krijgen. "We durven rekenen op stemmen van velen om de projecten te kunnen verwezenlijken en de verbondenheid en solidariteit in de samenleving te versterken", aldus Astrid Brandt, dekenaal secretaris.


https://dekenaatgenk.be/burgerbudget/


Foto: Dekenaat Genk


https://burgerbudgetgenk.be/

Bekijk alle artikels uit Genk