vrijdag 18 juni 2021

Genk: Kattevennen in Genk opent stokkenmanroute (9 oktober 2020)

De Genkse toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, Kattevennen, lanceert een nieuwe wandelroute, de stokkenmanroute, op het domein. De stokkenmannen die langsheen het parcours geplaatst werden zijn boomfiguren tot wel twaalf meter hoog. De nieuwe route geeft een extra toegevoegde waarde voor bezoekers aan de toegangspoort, die jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers naar Genk lokt.

De stokkenmannen zijn twaalf meter hoge boomfiguren, die aan reuzen doen denken. De stokkenmanroute telt ongeveer 4,2 kilometer in totaal en heeft verschillende instappunten. Ze vormt als het ware een verbinding tussen de buiteninstallaties op het domein, zoals de picknickplaats, de installatie van Saraceno en de gloednieuwe dryslope met bliksempad. De route is volledig gratis te bewandelen.

Het gekende ruiterroutenetwerk loopt ook door de bossen van Kattevennen. Om te onderzoeken of de aanwezigheid van de stokkenmannen mogelijk gevoelig zou kunnen liggen bij de doortocht van paarden, nam de stad na de plaatsing van de installaties contact op met de ruiterclub, net als met enkele individuele ruiters.

Schepen Vandeurzen: "De route werd, samen met enkele ruiters, bewandeld en besproken. De gesprekken zijn nog gaande, en er wordt in een goede verstandhouding gezocht naar constructieve oplossingen."

De stokkenmanroute is vrij te bewandelen en wordt gemarkeerd met speciale stokkenmanwegwijzers. Het spel is enkel aan te kopen in het bezoekersonthaal van Kattevennen.Bekijk alle artikels uit Genk