Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 25 september 2020

Genk: Meer terrasruimte en eetinjekot.be om horeca te steunen (21 mei 2020)

Voor het eerst in lange tijd zal het in Genk een zomer zijn zonder Limburgse Zondagsmarkten, zonder Parkies en ook de juli-editie van Iedereen donderdagt gaat niet door. Dat is een opdoffer voor de horeca, die het al moeilijk heeft. Met Iedereen terrast werkt de stad aan een plan om de horecazaken daarom letterlijk en figuurlijk meer ruimte te geven voor grotere terrassen. Het online platform eetinjekot.be is een ondersteuningsmaatregel die intussen zal blijven doorlopen. Wegens groot succes, want het verwelkomde deze week zijn 100ste horecazaak en komt vlot aan 1600 bezoekers per dag.

Restaurant Zuid is de 100ste Genkse horecazaak die deze week toegevoegd werd aan het platform eetinjekot.be, dat vlak na de sluiting van de horeca in recordtempo door het stadsbestuur werd opgezet. De afgelopen twee maanden bleek de website een succesformule.

Schepen van economie Toon Vandeurzen: "Dankzij een intensieve promotiecampagne telde eetinjekot.be in totaal meer dan 100.000 bezoekers, met een gemiddelde van 1640 bezoekers per dag. Maar belangrijker dan die cijfers, is de tevredenheid en appreciatie van de Genkse horeca over het initiatief."


Ondertussen werkt het stadsbestuur achter de schermen naarstig verder aan de ondersteuning van de horeca bij een veilige heropstart, zodra de Nationale Veiligheidsraad hiervoor groen licht geeft. Een van de plannen is hierbij de spreiding van de terrassen in de openbare ruimte.

Schepen Vandeurzen: "We zijn ons bewust van de kritieke economische situatie en zullen de Genkse horecazaken intensief begeleiden bij hun heropening. We werken op dit moment aan een plan onder de noemer ‘Iedereen terrast’. Meer terrasruimte zorgt voor een betere spreiding van klanten. Meer daarover eens we ook zelf meer duidelijkheid hebben over de maatregelen."Bekijk alle artikels uit Genk