Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 24 september 2020

Genk: Duurzame cosmetica wint idee├źnwedstrijd Bizidee (14 februari 2020)

Donderdag werd in Genk een inspiratieavond georganiseerd om toekomstige starters te helpen bij hun ondernemingsplannen. Tijdens de avond was er een pitchingwedstrijd voor het beste ondernemersidee. July Van Hapert uit Kapellen won met haar duurzame cosmetica de prijzenpot van 4.000 euro. De Nacht van de Inspiratie is een initiatief van Bizidee in samenwerking met de Begenkers, UCLL, Lucas School of Arts en de stad Genk.

Jyly is een studente product design die vanuit haar passie voor cosmetica wil bijdragen aan een duurzame wereld. CEA cosmetics is een innovatief cosmetica merk dat plastic waste en onnodig watervervoer wilt elimineren. Een vloeibare zeep bevat gemiddeld 80% water. CEA maakt een zeep zonder water die is samengesteld uit eerlijke biologische grondstoffen. De cosmeticaproducten worden naked verkocht, dit wilt zeggen zonder verpakking en in solid vorm.

"Ik heb gekozen voor 100% vegan en cruelty free bestanddelen waardoor de zeep van binnen maar ook van buiten mooi is. Mijn volgende stap is het opzetten van een crowdfundingcampagne om de eerste zepen te verkopen aan een breed publiek."

July moest het opnemen tegen vier andere straffe kandidaten: een online platform om studenten en bijlesleraars met elkaar in contact te brengen, een starter die via augmented reality historisch toerisme meer beleving wil geven, speeltuinen voor kinderen met een beperking en een dienst om vegan maaltijden aan huis te leveren.

"De passie van July voor haar product en de uitgekiende strategie hebben de jury overtuigd om voor CEA Cosmetics te kiezen", zegt Lucas Bellens die voor Voka in de jury zetelde.

In totaal zakten meer dan 100 deelnemers af naar Genk om aan hun ondernemersidee te werken. Naast de pitchingwedstrijd werden er ook workshops georganiseerd en 1-op-1 gesprekken gevoerd met experts.


Bekijk alle artikels uit Genk