Stuur je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

donderdag 24 september 2020

Genk: Geen gewonden bij brand in appartementsgebouw in Kolderbos (25 januari 2020)

Rond 6 uur vanmorgen werd Brandweerzone Oost-Limburg opgeroepen voor een uitslaande brand in een appartementsgebouw in de Keinkesstraat in Kolderbos. De bewoners van 12 appartementen werden geƫvacueerd. Niemand raakte gewond maar 16 bewoners waren wel bevangen door de rook en werden daarom naar het ZOL overgebracht voor een controle. Twee kinderen zijn ter observatie nog in het ziekenhuis.

De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend.

Het Rode Kruis was onmiddellijk met een ploeg van 12 mensen ter plaatse en richtte een opvangpunt op in de nabij gelegen Turkse moskee van Kolderbos. In de loop van de voormiddag mag het merendeel van de bewoners terug naar hun woonst, op twee gezinnen na.

Het gezin waarvan de woning is uitgebrand kan niet terug maar wordt voorlopig opgevangen door familie. Het appartement vlak boven het uitgebrande appartement zal kunnen worden vrijgegeven na een poetsbeurt. Dit gezin krijgt een tijdelijke woning aangeboden door het Genkse OCMW. Het OCMW volgt de situatie verder op en vormt ook aanspreekpunt voor eventuele verdere vragen van bewoners.

"De grote solidariteit onder de mensen en de uitstekende ontvangst door de moskee van Kolderbos is opvallend en hartverwarmend. Ik dank allen, brandweer, politie Carma, het Rode Kruis en de mensen van de moskee voor hun snelle optreden en goede samenwerking", aldus burgemeester Wim Dries.


Bekijk alle artikels uit Genk