Stuur je tekst met foto: info@limburgnieuws.be

vrijdag 1 maart 2024

Genk: Nieuwe opleidings- en oefensite voor Infrax bij PLOT Genk (23 juni 2015)

Provincie Limburg heeft op de terreinen van de PLOT brandweerschool recent geïnvesteerd in de uitbreiding van de oefeninfrastructuur. Hierin werd ook ruimte voorzien waar Infrax een oefeninstallatie kan bouwen voor het opsporen van gaslekken en het bestrijden van gasbranden.


"Stormschade, zware verkeersongevallen, een gaslek … Gelukkig komt het niet zo dikwijls voor, maar op zulke momenten is een snelle en professionele aanpak van levensbelang. Brandweer en Infrax zijn daarom goed op de hoogte van elkaars werking. De vernieuwde samenwerking tussen PLOT brandweerschool en de opleidingsdienst van Infrax draagt hier in belangrijke mate aan bij."

Infrax kan op het terrein opleidingen organiseren over het detecteren en het afdichten van gaslekken, zowel voor eigen personeel als voor aannemers en brandweerdiensten. Anderzijds kan de expertise van de brandweerschool gebruikt worden voor het beoefenen van gasbrandbestrijding in een nagebootste werfput.

"De samenwerking tussen Infrax en PLOT is een eerste stap in een veel bredere samenwerking tussen het PLOT en de bedrijven. De bedoeling is om infrastructuur te ontwikkelen die inzetbaar is als opleidings- en trainingsomgeving. Ze kan dienen als labo- of testomgeving voor kennisinstellingen en bedrijven die nieuwe toepassingen willen ontwikkelen. Het PLOT voert op dit ogenblik gesprekken met diverse geïnteresseerde partners", aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Bekijk alle artikels uit Genk