zondag 17 januari 2021

Business: Jacobs Logistics viert verjaardag met een groot contract en nieuwe investering (17 december 2020)

Jacobs Logistics uit Tongeren bestaat 75 jaar. "Een deal met luchtvrachtvervoerder Coastair uit Grâce-Hollogne, goed voor 25 extra banen in Tongeren, kan als bekroning tellen. Deze deal opent voor ons deuren op een nichemarkt", zegt zaakvoerder Raf Jacobs.

Het is de combinatie van vervoer en logistiek – meer bepaald warehousing – die de traditierijke onderneming de voorbije tien jaar deed verdubbelen in omvang. Voor de activiteiten van Coastair zal op de terreinen van Jacobs 8000 m2 warehouse in gebruiken genomen worden en nog eens een 400 m2 aan burelen. "Er zullen in eerste instantie een 25 tal bijkomende arbeidsplaatsen gecreëerd worden om de volledige warehouse- en transportactiviteiten voor dit project te verzekeren."

"We kopen ook speciale voertuigen aan voor dat dit contract. We zijn zo klaar om de luchthaven van Luik en andere omliggende luchthavens aan te doen. Dergelijk transport, helemaal met aangepast materiaal in functie van de klant, is een specialiteit van ons. Voor onder meer Hörmann, Primagaz en enkele anderen heeft Jacobs op maat gemaakt transportmateriaal in bedrijf. Daar ligt de toekomst: in volledige dienstverlening van warehousing met inbegrip van handling, scanning, order picking, labeling… En vooral in marktkennis. We zijn actief met 80 trekkers en 130 opleggers in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. De laatste 10 jaar werd de focus vooral gelegd op het beleveren van de bouw in Duitsland en de voedingsindustrie."

Jacobs Transport heeft momenteel 20.000 m2 binnenstockage en 40.000 m2 buitenstockage. Daar komt dus aardig wat bij voor Coastair. "We zijn het voorbije jaar een beetje afgeremd. De omzet lag lager dan geraamd maar er zijn onderaan op de resultatenrekening zwarte cijfers, ondanks corona. Ik denk niet dat we mogen klagen", aldus Jacobs.Foto: Jacobs Logistics

Bekijk alle artikels uit Business